Anadolu'da yıllarca ekilen soyu muhafaza edilmiş GDO'suz. Yerli cins, doğal İlk günkü orjinalliğinde özlediğimiz tad ve kokuda lezzetli sebze ve meyve tohumlarını satışa sunuyorum.  Biliyorsunuz manavdan,marketten,pazardan aldığımız sebze ve meyvelerden bir tat alamaz olduk. Örneğin aldığımız domatesi yerken domates mi yiyoruz, salatalık mı yiyoruz belli değil, ne tad var ne koku. Hepsi tornadan çıkmış gibi, kesiyoruz içi ya kof ya su dolu çıkmaktadır. Süt mısır diye hayvan yemi mısırları insanlara yedirmekteler. Çocuklarımız bazı sebzelerin orjinal tatlarını dahi bilmemektedir. Tohumlar ilaçlı ve boyalı olmayıp tamamen doğal haldedir. Kendi ürettiğim sebzelerin tohumlarıdır. Not: Tohumlar kesinlikle ithal ve hibrit değildir.  Anadolunun çeşitli yörelerine ait araştırma sonucu toplanmış yerli cins sebze meyve tohumlarıdır. Yetiştireceğiniz sebzelerin tohumlarını alarak seneye kendiniz yetiştirebilirsiniz.

Tohum Cimlendirme
#
#
#
#
Tohum Çeşitleri ve Fiyat
Menü
Yorumlar
FACEBOOK
HAKKIMIZDA

 

 

 

Ben: Engin Yüksel

Özel bir bankanın şube müdürüyken 1996 yılında emekliye ayrıldım. Bitkilere olan merakım 1984 yılında yazlığımın bahçesine diktiğim birkaç fide ve fidanla başladı.

İstedim ki kendi yetiştirdiğim hiç bir kimyasal gübre ve ilaç karışmamış geleneksel tatları aileme yedireyim. Ve istedim ki hep bilinen alışılmış, hemen her yerde bulunan genleriyle oynanmış sıradan tohumları ekmeyeyim.

Serüvenime unutulmaya yüz tutmuş,  atalık tohumları çocukluğumuzda yediğimiz, nerede o eski tatlar dediğimiz sebzelerin tohumları aramakla devam ettim.
Görev yaptığım Anadolu’daki kasabalarda, köylerde tanıştığım Mehmet Amcalardan, Ayşe Teyzelerden yerel eski türleri gün yüzüne çıkarmaya çalıştım. 1-3 Tohum derken bu günlere geldik (Ocak 2022 itibariyle tohum cinsi 458’e ulaşmıştır), ama inanıyorum daha çok yolumuz var.

Emekli olduktan sonra vaktimi yetiştiricilik ,0rganik tarım danışmanlığı, araştırma, panel-seminerlerde konuşmacı olarak ve www.bodytr.com int. dergisinde doğa- tarım konusunda yazılar yazarak değerlendirmekteyim. Gayem kaybolmaya yüz tutmuş cinsleri bulup çocuklarımıza bir miras bırakmak.

GDO’lu ürünlerin soframızı işgal ettiği günümüzde modifiye gıdaların makyajlanarak kişilere masum gösterilmesi sonucu, gelecek kuşakların ne tür olumsuzluklarla karşılaşabileceği soru işaretidir. 

 

 

Tohumlar, gıdaların ham maddeleridir.  Sağlıksız bir tohumdan, sağlıklı bir gıda üretilemez. Dolayısıyla gıda ile ilgili her konuda olduğu gibi “tohum” konusunda da son derece hassas olmamız gerekmektedir…

Doğal, Yerli, atalık  tohumların kıymeti bir gün anlaşılacaktır, umarız o gün geç kalınmamış olur..

Aşağıdaki küçük öykü her şeyi daha iyi anlatıyor sanırım.

”Seksenlik bir dede, ağaç dikiyormuş. Yoldan geçen biri bunu görmüş, şaşmış. “Behey dede,” demiş. “Sen zaten bir ayağın çukurda yaşlı bir adamsın. Ağaç dikip de ne yapacaksın? ” Dede durmuş, bükülmüş belini az doğrultmuş: “Behey adam,” demiş. “Babalarımız dikti, biz yedik; biz dikeceğiz, çocuklarimiz yiyecek.”

Herkesin sağlıklı yaşamaya ve ne yediğini bilmeye hakkı olduğuna inanıyorum.

Saygılarımla,,

Durmak yok, çalışmaya devam..

Durmak yok, çalışmaya devam..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İst. Salt Galata’da GDO ve Hybrit tohumlar konusunda 
Verdiğim seminerden görünüş

 

 

 

 

 

 

 

Seminer Görüntüsü

 

 

 

 

 

 

 

Seminer görüntüsü

 

 

 

 

 

 

 

Yerlitohum.com ailesi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Doğamız 23 Nisanı kutluyor

 

Doğa’mız bahçede
Sağlıklı gıda, sağlıklı gelecek..

yerlitohum.com’un en genç tarım işçisi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Torunumuz DOĞA çekirdekten yetişiyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toprağı hor gören,yarını zor görür…..

 

 

 

Yorumlar

Yorum yapma kapalı.